Idegkárosodás. Téma szakértői

idegkárosodás

férfi nemi szerv viszketés kezelése 2. típusú diabetes kezelése a népi módszerrel

Főoldal » Betegségek » Idegrendszeri betegségek » Ideggyulladás és a perifériás idegek egyéb betegségei » Idegkárosodás mozgás csökkentheti az idegkárosodás miatti fájdalmat Csökkentette a mozgás a sérülés, a cukorbetegség vagy más állapot okozta idegkárosodás miatti fájdalmat patkánykísérletekben - idézte tajvani kutatók megállapítását a HealthDay című ismeretterjesztő portál www. Ez a idegkárosodás igen gyakori, csillapítása ugyanakkor nehéz.

cukor cukorbetegség a második típusú táplálkozáshoz és kezeléshez kezelése lilac vese diabetes

A kutatási eredmények arra utalnak, hogy valamely mozgásforma a neuropátiás fájdalom hatékony, nem gyógyszeres kezelése lehet - hangsúlyozta Jü-Ven Csen kutatásvezető, a tajvani Kínai Orvosi Egyetem munkatársa.

Tanulmányukban a tajvani kutatók olyan patkányokat vizsgáltak, amelyeknek sérülést okoztak ülőidegüknél.

klinikai szabványok cukorbetegség kezelésének lada cukorbetegség kezelése

Az egyik csoport patkányt ezt követően úszással vagy taposómalomban történő futással tréningezték, míg a másik állatcsoport tétlenül maradt a sérülés után.

A patkányok fájdalmának mértékét a hőre és nyomásra adott válaszreakcióik alapján határozták meg. Néhány hét elteltével a gyakorlatozó állatoknál százalékkal mérséklődött a neuropátiás fájdalom.

bőrpír a láb cukorbetegség kezelésének cukorbetegség tényezők kezelése megelőzése

Ezzel egyidejűleg a idegkárosodás idegszöveteikben visszaesett a gyulladáshoz köthető citokinok szintje, és nőtt a es jelű, a citokinszint csökkentését segítő hősokkfehérje koncentrációja. A neuropátiás fájdalmat nem enyhítik a szokásos fájdalomcsillapítók. Bár az antidepresszáns és az epilepszia elleni szerek segíthetnek, ezeknek számos mellékhatása is van.

az alkoholizmus és a cukorbetegség kezelésében terhességi diabetesz étrend

A tanulmányt teljes terjedelmében az Anesthesia and Analgesia című szakfolyóirat júniusi száma ismertette.

További a témáról